FÅ 5 ST OFFERTER

Hitta en Besiktningsman med oss
5 st offerter

Besiktningsmän från hela Sverige är anslutna

Tjänsten är icke-bindande och Gratis

Du får upp till 5 st prisförslag (offerter)

Jag hittade en professionell besiktningsman genom denna tjänst som hjälpte mig med en överlåtelsebesiktning innan jag köpte mitt senaste hus, tack så mycket överlåtelsebesiktning.net

Recension av Göran från Karlskoga på en besiktning

Göran från Karlskoga (Besiktning av villa)

Kontakta en besiktningsman: Steg för steg

Här förklarar vi hur tjänsten fungerar, steg för steg, från det att du fyllt i formuläret tills det att husbesiktningen är färdig.

Husbesiktning steg 1

Ange dina uppgifter ovanför

Fyll i de uppgifter som efterfrågas, såsom namn och i vilken stad du behöver ha en besiktning utförd. Klick på ”‘Skicka”.

Husbesiktning steg 2

Du får 5 st offerter

Du blir kontaktad via e-post eller telefon med ett prisförslag från besiktningsmän.

Husbesiktning steg 3

Boka en tid med din besktningsman

När du har bestämt dig för en besiktningsman är det dags att boka en tid för besiktningen av din bostad.

FAQ om offerttjänsten

Vad händer när jag skickar in min offertförfrågan?

Svar: När du skickar in din förfrågan så ser alla besiktningsmän anslutna till tjänsten din förfrågan i systemet, de får tillgång till dina uppgifter och gör en bedömning om de kan erbjuda besiktning i just din stad. Om de är intresserade av din förfrågan så skapar de en prisuppskattning utifrån de detaljer som du har angett i din förfrågan, de kontaktar dig sedan via e-post eller telefon och framför vad de kan erbjuda dig för pris.

Ett tips är att prata med besiktningsmannen via telefonen istället för över e-post, då det ger dig en bättre känsla av hur personkemin fungerar mellan er och du kan göra en bättre bedömning om du skulle kunna tänka dig att anlita besiktningsmannen eller inte.

Måste jag fylla i alla fält?

Svar: Ja, vi efterfrågar den informationen som besiktningsmännen behöver för att kunna lämna en realistisk offert till dig. Ju mer uppgifter som lämnas desto mer verklighetstrogen blir offerten.

Försök därför att ange så många detaljer som du kan i meddelandefältet, exempelvis kan du ange att du känner mögellukt och därför misstänker att bostaden är utsatt för mögel.

Frågor om besiktningsmän

Allt du behöver veta om en besiktningsman

Det finns många besiktningsmän i varje län, då de ofta är länstäckande och är alltså inte enbart begränsade till en stad. Det finns inget som säger att du inte kan anlita en besiktningsman från ett annat län är ditt eget, det blir dock bara lite dyrare med tanke på transporten. Så därför kan du vända dig till vilken besiktningsman du vill i hela Sverige vilket gör att utbudet är ganska stort. Vi har besiktningsmän från hela Sverige anslutna till tjänsten.

De största aktörerna på marknaden är Anticimex, eminenta, OBM gruppen.

Vad är en auktoriserad besiktningsman?

En auktoriserad besiktningsman är en certifierad yrkesperson som uppfyller kraven utställda av SBR (Svenska Byggingenjörers Riksförbund) och har blivit godkänd av deras antagningsutskott.

Var är en oberoende besiktningsman?

Det är en besiktningsman som inte är jävig, det vill säga att personen som utgör besiktningen inte har någon koppling till någon av parterna eller till fastigheten som ska bli besiktigad.

Vad gör besiktningsmannen?

Besiktningsmannen går igenom fastigheten/bostaden och för ett besiktningsprotokoll över det han ser och de slutsatserna han tar. Några av de saker som besiktningsmannen går igenom är dessa:

  • Avrinning från fastigheten, Tak och Grund
  • Fönster
  • Fasaden
  • Ugnar, spisar, eldstäder
  • VVS
  • Isolering
  • Bärande komponenter
  • El installationer

Avrinning från fastigheten, Tak och Grund

Det är viktigt att hålla vatten borta från ditt hus, det är just vatten och fukt som stannar kvar i fastigheten som ger upphov till fuktskador. Det finns 2 olika typer av avrinning, dels är det den synliga avrinningen som börjar när vattnet landar på taket, det är då viktigt att taket är utrustat med rätt typ av papp och tegelpannor som klarar av att transportera bort vattnet till stuprännorna som sedan för vattnet till marken.

När vattnet nuddar marken så börjar den andra typen av avrinning nämligen den man inte ser, den avrinningen går ut på att skydda grunden mot vattnet genom olika material samt se till att marken lutar från huset och utåt och inte tvärt om. På det viset transporteras vattnet bort från grunden.

Fönster

Det finns många typer av fönster, vanliga en glasfönster och även flerglasfönster, gamla fönster och nya fönster. Fönster på en fastighet kan påverka fastighetens effektivitet att hålla fastigheten varm om vintrarna och kall om somrarna.

Om en fastighet har gamla fönster som måste bytas så kan det bli en dyr historia och är värt att ta upp när man diskuterar priset på fastigheten. Gamla fönster är dessutom osäkra och lätta att bryta upp för inbrottstjuven utan att behöva ha sönder ett fönster.

Fasaden

En fastighet kan ha många typer av fasader eller beklädnader, de vanligaste är träfasader, tegel och sprutad puts.

Beroende på vilken typ av fasad det är så finns det vissa viktiga saker för besiktningsmannen att kolla efter vid en överlåtelsebesiktning.

Vid träfasader kollar man efter fuktskador i materialet. Vid tegelhus och sprutad puts kollar man efter tecken på att putsen eller cementen håller på att trasas sönder eller har stora sprickor.

Besiktning av ugnar, spisar och eldstäder

Ugnar är väldigt viktiga i hemmet, en ugn har en livslängd på ca: 15 år. En besiktningsman går igenom ugnen för att kolla efter rost och för att se att det finns ordentlig ventilation ovanför spisen.

Om ugnen är gammal och dålig så meddelar din besiktningsman om det, och du måste alltså köpa en ny ugn om du väljer att köpa huset, kanske inget som påverkar ett helt husköp då en ugn inte är så dyr i förhållande till en hel fastighet men i vilket fall så kan man använda det som argument när man diskuterar priset för fastigheten.

När en besiktningsman inspekterar eldstäder så går de igenom om sotaren har skött sitt jobb och så att det är öppet ändå upp till skorstenen och att spjället fungerar som det ska annars riskerar det att röka in när man eldar i eldstaden.

Besiktning av VVS installationer

VVS installationer och material som används när man kopplar rör, vattenledningar o.s.v. är också väldigt viktiga att de är hela för att huset skall hållas torrt. Här är det viktigt att besiktningsmannen kollar efter eventuella sprickor, läckage eller undermåliga produkter.
Isolering

En fastighet behöver isolering för att inte värmen som produceras inne i huset ska hålla sig kvar och för att kylan utifrån inte ska ta sig igenom väggen.

Isolering används i väggarna, i tak, och på vinden. Äldre isolering är givetvis inte lika effektiv att bevara värmen och det blir därför kostsammare i längden att ha en fastighet som är dåligt isolerad.

En besiktningsman meddelar dig om vilket skick det är på isoleringen och vad det innebär för uppvärmningskostnaderna av fastigheten.

Besiktning av bärande komponenter

Exempelvis limträbalkar, takstolar och andra komponenter som har ett bärande syfte. Det är väldigt viktigt att dessa delar inte är angripna av röta, fukt och mögel eller har sprickor och skador av andra slag, då det kan innebära en direkt fara för fastighetens stabilitet.

Besiktning av diverse elinstallationer

Elinstallationer är extremt viktiga att de har gjorts på rätt sätt. De är annars en stor chans att de kan antända något i fastigheten så att det börjar brinna.

Elinstallationer måste genomföras av yrkesmän dels för faran under installationen men också för att försäkringen ens skall vara giltig.

Besiktningsmannen kollar så att installationerna är professionellt utförda och att de inte innebär en brandfara.

Ytterligare punkter som besiktningsmannen kan besikta

Det finns många fler saker som en besiktningsman kollar efter vid en besiktning. Han kollar uppvärmningen till fastigheten vare sig det gäller en vedpanna, pellets eller någon annan uppvärmningsmetod så kollas säkerheten kring systemet.

En besiktningsman kan även kolla efter brister i trädgården att anmärka på, ett sådant exempel är stora döda träd som riskerar att falla ned på fastigheten.

Varje besiktningsman har sina egna rutiner vid en besiktning och det är viktigt att du tidigt skapar dig en bild av vad som ingår i den besiktningen som du beställer. Det är först då du kan göra en rättvis jämförelse mellan de olika besiktningsmännen och det pris som de erbjuder dig.

Vi hjälper dig att hitta en besiktningsman i din stad

Snabbaste sättet för att komma i kontakt med ett besiktningsföretag

Är du besiktningsman & vill du ha fler kunder?

Just nu letar vi efter besiktningsmän för att kunna utöka tillgängligheten på den svenska marknaden

<
>
Annonsera med överlåtelsebesiktning
samarbeta-med-overlatalsebesiktning-2
Fler kunder besiktningman
Fler klienter besiktningsföretag