Enklaste sättet att boka en överlåtelsebesiktning

Tjänsten är helt skapad för användaren, för att ni skall få ett sådant bra pris som möjligt på er besiktning.

Vad är en överlåtelsebesiktning?

En överlåtelsebesiktning av en villa eller en lägenhet är en besiktning som genomförs innan man genomför ett köp för att få reda på om huset eller lägenheten har några skador eller angrepp som medför kommande kostnader för köparen i form av renovering eller andra förbättringar.

Det är köparens undersökningsplikt att ta reda på vilken standard fastigheten har.

En sådan här besiktning ska genomföras av en besiktningsman som har den rätta utbildningen och erfarenheten av fastigheter.

Många tror att det räcker med att man kollar igenom de viktigaste områdena själv av en fastighet för att kvalitetssäkra den innan man köper, men så är inte fallet och många tror att bara för att man inte ser några skador så kan det ju inte vara några skador på fastigheten men så är inte fallet, mögel och andra angrepp på trä börjar innan de i själva verket blir synligt.

En besiktningsman har många olika verktyg som han eller hon använder sig utav de har bland annat ofta med sig fuktmätare som de kan mäta fukten i trä med och på det viset avgöra i ett tidigt skede om det finns risk för mögel eller om det rent utav redan finns mögel bara det att det inte har blivit synligt än.