5 ST GRATIS OFFERTER

Husbesiktning för ditt hus Offerter via e-post & telefon

Tjänsten fungerar i hela Sverige

En offertförfrågan är gratis och icke-bindande

Max 5 st offerter från besiktningsföretag i din stad

 • Jag och min pojkvän använde denna tjänst när vi skulle köpa ett hus strax utanför Malmö, allt var grönt enligt besiktningsprotokollet, någon dag senaste köpte vi huset, helnöjda med tjänsten, tack!

  Camilla från Malmö Recension Husbesiktning

  Camilla från Malmö (Husbesiktning)

 • Vi tog hjälp av tjänsten när vi skulle köpa ett sommarställe i Karlstad, vi hade tidigare ringt runt till olika besiktningsmän utan resultat, det var mycket enklare att dem ringde oss istället.

  Pär och Agneta Karlstad Recension Husbesiktning

  Pär & Agneta från Karlstad (Besiktning av sommarstuga)

 • Gick väldigt smidigt att hitta en besiktningsman till ett bra pris, jag fick sammanlagt 4 st offerter som jag jämförde. jag valde den som gav mig bäst pris. Tackar för hjälpen!

  Annki frpn Umeå Recension besiktning enplanshus

  Annki från Umeå (Besiktning av enplanshus)

Förklaring av tjänsten: Steg för steg

Här förklarar vi hur tjänsten fungerar, steg för steg, från det att du fyllt i formuläret tills det att husbesiktningen är färdig.

Husbesiktning steg 1

Fyll i formuläret

Fyll i de uppgifter som efterfrågas i formuläret och klicka på ”Skicka”.

Husbesiktning steg 2

Ta emot offerter

Ta emot upp till 5 st offerter, jämför priserna och bestäm dig för att anlita en av besiktningsmännen.

Husbesiktning steg 3

Bestäm tid med besiktningsmannen

Bestäm en tid då husbesiktningen skall genomföras. Försök alltid att vara med på plats under besiktningen.

Svar på frågor om tjänsten

Vad binder jag mig till när fyller i formuläret?

Svar: Ingenting! Tjänsten är icke-bindande och du behöver därför inte känna dig tvingad att välja någon av besiktningsföretagen som kontaktar dig med en offert.

Hur kan tjänsten vara gratis?

Svar: Tjänsten är gratis för personer som vill ha en offert (dig) eftersom att besiktningsföretagen betalar oss som mellanhand för att vi hjälper er att komma i kontakt. Det är således besiktningsföretaget som står för kostnaden medans det är gratis för dig som lämnar en förfrågan.

Vad använder ni min e-postadress och telefonnummer till?

Svar: Din e-postadress används enbart till syftet att skicka dig en offert, det samma gäller för telefon. Om du föredrar att bli kontaktad via en av alternativen så kan du ange det i meddelandet.

Du kanske är stressad just nu och inte kan ta emot samtal eller du kanske befinner dig någonstans där du inte har tillgång till internet och kan kolla din e-post, i dessa lägen kan du alltså ange att du föredrar att bli kontaktad via ett av alternativen.

För vilka typer av hem kan tjänsten användas för?

Svar: Du kan använda tjänsten för alla typer av hem:

 • Hus & Villor (Permanent boende)
 • Lägenheter
 • Fritidshus (Sommarstugor & Fjällstugor)
 • Uthus
 • Attefallshus
 • Industribyggnader
 • Garage
 • Byggnader för lantbruk

När bör jag använda mig av tjänsten?

Svar: Du bör använda dig av tjänsten för att skapa dig en uppfattning av skicket på din bostad, detta för att genomföra reparationer som annars i framtiden kan bli stora kostsamma problem. Vanliga tidpunkter för en husbesiktning är:

 • Slutbesiktning (Vid byggandet av nya hus)
 • Överlåtelsebesiktning (Vid överlåtning av hus, köp & sälj)
 • Vid misstanke om mögel
 • För att avgöra renoveringsbehovet
 • Vid värdering av huset

Har ni något att göra med avtalet för husbesiktningen?

Svar: Nej vi har inget att göra med avtalet mellan dig och besiktningsföretaget, det är upp till er att avtala om vad som skall ingå i tjänsten och om ansvar för det levererade arbetet. Vi har dock bra kunskap om besiktningsavtal och om du har några generella frågor om avtal kan du ställa dem till oss här.

Vad händer när husbesiktningen är klar?

När överlåtelsebesiktningen är klar får du ta del av besiktningsmannens resultat i form av ett protokoll (besiktningsprotokoll). Där kan man avgöra vilka brister det finns med fastigheten och vad som måste åtgärdas. En besiktningsman kan uppskatta kostnaderna för åtgärderna till ett cirka pris.

Vill du ha mer exakt vad det kommer att kosta så bör du kontakta ett byggföretag som kan ge dig en offert på vad åtgärderna på fastigheten kommer att kosta dig. Beroende på hur omfattande åtgärder som måste göras och vad de kostar så påverkar det dig givetvis i ditt val om du ska köpa fastigheten eller inte.

Om fastigheten är väldigt billig i jämförelse med din budget och har en del brister så kan det kanske vara värt att köpa den ändå eftersom att fastigheten var så pass mycket billigare än vad du avsatt för i din budget.

Hur skriver jag en bra förfrågan?

Svar: Det är viktigt att ditt meddelande är så detaljerat som möjligt, nedanför hittar du några punkter som du kan tänka på när du fyller i din förfrågan:

 • Hur många m2 är huset som ska besiktigas
 • Vilket år är det byggt
 • Har du några misstankar om problem som kan finnas (synlig mögel etc.)
 • Var ligger bostaden som skall besiktigas
 • Varför skall huset besiktigas, skall det säljas, köpas?
 • Ange din budget
 • Antalet våningar på huset
 • Har du stegar och annat material

Vanliga frågor om Husbesiktning

Vad är en husbesiktning?

En husbesiktning genomförs oftast när man säljer eller köper en bostad, det är allra vanligast att genomföra en husbesiktning på villor och hus men det händer också att man genomför en besiktning av en lägenhet. Det finns så mycket mer som kan vara fel på ett hus jämfört med en lägenhet och det är en av anledningarna till att husbesiktningar är mycket vanligare.

Det händer också att man genomför en husbesiktning även fast man inte ska sälja huset, det kan vara bra att veta vad för skick det är på huset och vad man bör åtgärda inom en snar framtid innan större problem uppstår.

Husbesiktningar i din stad

Det finns många besiktningsmän i Sverige, givetvis finns det fler i de lite större städerna och kommunerna, men du behöver inte vara orolig att inte hitta någon bara för att du bor i en liten stad. Besiktningsmän kan åka en bit för att genomföra en besiktning så att det är bara att du kontaktar en besiktningsman i grannkommunen och anlitar honom eller henne istället.

Husbesiktning för ditt hus - Offert

I vilka skeden bör man göra en husbesiktning?

Det skedet då flest husbesiktningar genomförs är som jag tidigare skrev i samband med att man säljer en fastighet och det kallas då för en överlåtelsebesiktning. Det är för att säkerställa kvaliteten på fastigheten eftersom att det är kvaliteten som ligger till grund för priset på fastigheten. Visar det sig i en besiktning att huset har en del skavanker som måste repareras och fixas till så betyder det att priset påverkas negativt för säljaren.

När du vet att du har ett muntligt avtal med säljaren om att köpa fastigheten så ska du börja leta efter en besiktningsman som kan genomföra en fastighetsbesiktning/överlåtelsebesiktning åt dig. Det är viktigt att besiktningen genomförs innan man skriver på det slutgiltiga dokumentet för husköpet, det kan bli problem om ni senare upptäcker fel i fastigheten och redan har skrivit på det slutgiltiga avtalet.

Vad kostar en husbesiktning?

Det är många faktorer som spelar in vad priset landar på. Först och främst avgörs det av storleken på ditt hus och vad som skall ingå i besiktningen, jag rekommenderar att du inte räknar bort något som du anser inte behöver besiktas. Ta med allt! Om du har uthus, garage eller förråd på gården, besikta dessa också. Priset varierar också givetvis mellan de olika besiktningsmännen och besiktningsfirmorna, det bästa sättet för att få reda på vad just din husbesiktning kommer att kosta är att be om en offert på en husbesiktning.

Hur pass vanligt är det med husbesiktningar?

Det är väldigt vanligt, fler och fler mäklare ser det som ett måste innan man köper en fastighet för att verkligen vara på den säkra sidan. Även fast det kostar ett par tusen kronor så är det väl investerade pengar då det ger en väldigt mycket säkerhet och trygghet.

Kan man genomföra en fastighetsbesiktning själv?

Det är möjligt att man kan genomföra en fullt duglig fastighetsbesiktning helt själv, men det förutsätter att man har god kännedom om fastigheter och vad man ska kolla efter. Snickare och hantverkare brukar på egen hand kunna genomföra fullt dugliga besiktningar. Vi rekommenderar dig dock att anlita en auktoriserad besiktningsman.

Certifierad besiktningsman

Med en certifierad besiktningsman menas en person som har en ingenjörsexamen samt minst 300 timmars besiktningserfarenhet, samt har god kännedom om lagar och regler vad det gäller fastigheter. Läs mer hos www.sbr.se

En husbesiktning till det bästa priset

Tjänsten är helt gratis, börja genom att fylla i formuläret

Samarbeta med oss för fler kunder

Vi erbjuder samarbeten till besiktningsföretag som letar efter fler kunder som vill ha hjälp med husbesiktningar.

<
>
Annonsera med överlåtelsebesiktning
samarbeta-med-overlatalsebesiktning-2
Fler kunder besiktningman
Fler klienter besiktningsföretag