Fuktskada – Är din bostad drabbad?

Fuktskada – Är din bostad drabbad?

En fuktskada blir ofta en dyr historia och om man inte har en försäkring eller om fuktskadan inte uppfyller kraven för att få ut försäkring. En fuktskada kan rent utav vara ödesdiger för din ekonomi, här går vi igenom de farligaste och mest kostsamma fuktskadorna som ditt hem kan drabbas av.

Mögel i hus

En fuktskada uppstår oftast i badrum och många gånger handlar det om att man har glömt bort att ha på en fuktspärr. En fuktskada måste åtgärdas direkt annars kan det leda till mögel som kan sprida sig till andra delar av huset eller skada material i huset helt.

Fukt i grunden

Det finns fler områden på en fastighet som är speciellt känsliga mot fukt. Grunden och källaren är utsatta för mycket fukt och måste stå emot annars blir det snabbt fuktskador, för att skydda dig mot fukt som tar sig in i grunden bör du säkerställa att din dränering är effektiv, om den inte är det så bör du fundera på att göra en ny dränering. Taket är också utsatt för mycket vatten och fukt, här är det viktigt att ditt tak är skyddat med tegelpannor eller plåt som inte har sprickor i sig och även en papp som håller tätt. Gamla tak har en tendens att ha dålig och sliten papp samt dåliga tegelpannor som vatten lätt kan ta sig igenom, i de lägena blir trädet under skadat och riskerar att murkna sönder. För att kolla så att ditt tak inte är fuktskadat så gå upp på vingen och lys med en lampa på plankorna för att se vilket skick det befinner sig i. Om det är isolering i vägen får du flytta på den tillfälligt.

För att skydda sig mot mögel och fuktskador i fastigheter bör man vara noggrann med att ha en effektiv bostadsventilation.

Vill du veta om din bostad har en fuktskada?

Vi samarbetar med många olika besiktningsmän i Sverige, när du fyller i formuläret kommer de att lämna en offert till dig, du kan efter det bestämma dig för den som erbjuder dig det bästa priset.

Fuktskada