Besiktningsprotokoll

Besiktningsprotokoll

Ett besiktningsprotokoll är resultatet av en fastighetsbesiktning, där går besiktningsmannen igenom de olika delarna av huset som denna har besiktat och noterar eventuella brister och vad för åtgärder som bör göras. Ett besiktningsprotokoll kan innehålla olika mycket information om fastigheten beroende på vilka delar av huset och tomten som du har begärt besiktning av.

Du kan få tillgång till besiktningsprotokollet efter några dagar efter besiktningen, läs då igenom protokollet och överlägg bristerna i fastigheten, anser du att fastigheten är i gott skick så kan du med god säkerhet göra ett säkert husköp. Anser du att bristerna är för stora på fastigheten så bör du inte köpa huset eller pruta ner priset på fastigheten med utgång från att fastigheten har brister som måste åtgärdas.Husbesiktning


 

Besiktningsprotokoll mallar (PDF)

Ett enkelt besiktningsprotokoll för en lägenhet kan se ut såhär: (Klicka för att ladda ner)
Besiktningsprotokoll för lägenhet

Exempel 1 på besiktningsprotokoll för hus: (Klicka för att ladda ner)

Besiktningsprotokoll för hus

Exempel 2 på besiktningsprotokoll för hus: (Klicka för att ladda ner)

Bild på besiktningsprotokoll för husSkapa dig en överblick av protokollet
Det är lätt att förstå sig på ett protokoll, det finns ofta ett förklaringsavsnitt i början av protokollet som förklarar de olika symbolerna som används. Om det är nått du inte förstår så är det bara att ringa besiktningsmannen och fråga, kontaktuppgifter står alltid med i protokollet.

Behöver du hjälp att hitta en besiktningsman som hjälper dig med din överlåtelsebesiktning så kan du enkelt göra det på den här sidan.